dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fanø og København vokser mest, 17 har tilbagegang

Sytten kommuner har fået færre indbyggere det seneste år. Hårdest ramt er Ærø, Lemvig, Læsø og Lolland
8. NOV 2016 14.45

Befolkningen i Danmark vokser. Fra 4. kvartal sidste år til 4. kvartal i år er befolkningstallet vokset med 0,81 pct. til i alt 5.745.526 indbyggere, viser nye tal fra Danmarks Statistik. 

Men stigningen er ujævnt fordelt. Faktisk har 17 kommuner i dag færre indbyggere end sidste år, viser beregninger, som dknyt har foretaget.

Værst er det gået ud over Ærø, hvor indbyggertallet er faldet 1,57 pct., skarpt forfulgt af Lemvig med et minus på 1,1 pct., Læsø med minus 0,88 pct. og Lolland med minus 0,81 pct. Men også Kerteminde, Ringkøbing-Skjern, Vesthimmerland, Thisted, Tønder, Hørsholm, Samsø, Hjørring, Struer, Vejen, Bornholm, Norddjurs og Mariagerfjord har oplevet vigende befolkningstal.

I den anden ende af skalaen vil det måske overraske, at Fanø har oplevet den største befolkningstilvækst med 2,03 pct. Derefter følger:

København, 1,99 pct.
Ishøj, 1,77 pct.
Furesø, 1,68 pct.
Vallensbæk, 1,56 pct.
Aarhus, 1,56 pct.
Solrød, 1,53 pct.
Holbæk, 1,44 pct.
Skanderborg, 1,39 pct.
Vejle, 1,37 pct. og
Horsens, 1,36 pct.

Se alle tallene på kortet her:

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.